Veronica L

2008

Veronica Langbråten

I mars 2008 begynte Veronica å jobbe i Jula Norge. Hun var ansatt nummer to på hovedkontoret, etter adm.dir., og begynte før Jula hadde åpnet noen varehus i Norge. Les hennes historie her.

Jeg begynte i Jula fordi den gamle jobben min var så langt hjemmefra, og jeg ville finne noe som var nærmere. Jobben hos Jula virket veldig interessant, med et nystartet selskap (i Norge) og mange utviklingsmuligheter.

Da jeg begynte var tittelen min regnskapsmedarbeider, men det var ingen som helt visste hva jeg skulle gjøre. I starten gjorde jeg «alt». Det var jo bare Per og jeg. Og Per var i Skara på hovedkontoret stort sett fra mandag til torsdag hver uke. Nå er jeg lønnsansvarlig for hele Jula Norge og trives veldig godt med det. Det beste med å jobbe i Jula er helt klart miljøet med gode kollegaer og mulighetene for utvikling.

I begynnelsen hadde vi ikke noe byrå som tok seg av korrekturlesingen når katalogen ble oversatt fra svensk til norsk. Så da måtte Per og jeg korrekturlese hele katalogen selv. Alt skulle selvfølgelig skje veldig fort. Så det hele endte med at vi måtte leie inn min mann som «konsulent» for å hjelpe til, slik at vi skulle rekke deadline. Det ble sene kvelder på kontoret for å få det ferdig. Men jeg har bare gode og morsomme minner fra den tiden.

En tradisjon når Jula åpner nye butikker i Sverige, er at det skal serveres smørbrødkake. Det er ikke en veldig vanlig rett her i Norge, men det var ønskelig at også Jula Norge skulle fortsette med denne tradisjonen. Så da Jula Norge skulle åpne sin første butikk i Trondheim (Lade), ble det min jobb å finne noen som kunne levere smørbrødkake. Men det var ingen i nærheten som ville gjøre det. Til slutt fant jeg en svensk leverandør som kunne levere over grensen. Det gikk jo fint i Trondheim, som ligger så nær grensen. Men da neste varehus skulle åpnes i Haugesund, ble det straks litt verre. Det løste seg til slutt der også, men da var det fordi de hadde en svensk ansatt i bakeriet som kunne påta seg oppdraget. Hittil er det ingen varehus som ikke har hatt smørbrødkake på innvielsen.