Stefan Wedebrand

1997

Stefan Wedebrand

Stefan, som jobber som kredittsjef, deler noen minner fra tiden sin i Jula.

Jeg begynte i Jula i april 1997. Jeg hadde studert økonomi på høyskolen, men det var ikke så mye jobb å få i Skaraborg etter finanskrisen i Sverige på 90-tallet. Derfor var det en gledelig overraskelse da daværende personalsjef Per-Eric Frost ringte og lurte på om jeg ville ta et vikariat for daværende lønnsmedarbeider. Og så begynte en interessant reise i Jula, en reise som fremdeles pågår med nye utfordringer stort sett hele tiden. Akkurat nå er det fullt fokus på lansering av Wästgöta Finans.

Hovedgrunnen til at jeg har blitt værende her i Jula, er at det er et selskap i stadig utvikling. Dessuten har jeg personlig fått utfordringer å gjennomføre innenfor veldig forskjellige områder. Samtidig er det en trygg arbeidsplass med gode arbeidskamerater.

Gjennom årene har selskapet passert en rekke milepæler som jeg har vært med på. Jeg nevner i fleng: innflytting i det nye sentrallageret, hovedkontorets flytting til sentrallageret, åpning i Norge og åpning i Polen.

I tillegg til jobben min i Jula har jeg jobbet mye med Lars-Göran Blank og hans private forretninger. Utrolig lærerikt og givende på mange plan. Vi bygde opp en stor samling eiendommer i Skara kommune med utleieeiendommer kombinert med forretningslokaler. I tillegg kom restaurantvirksomhet og drift av bowlinghall. Vidt og bredt, men det skremmer ikke en entreprenør som Lars-Göran Blank.

Det ble en stor utfordring for meg å være med og gjennomføre byggingen av Jula-hotellet. Det hele startet i 2005 da Lars-Göran var ute etter en eiendom der det sto et gammelt motell. Lars-Göran hadde all slags planer for eiendommen, det var alt fra studentboliger og eldreboliger til en gigantisk bensinstasjon, før det ble bestemt at det skulle bli hotell. Og så gikk det mange runder før vi endte med det hotellet som ligger der i dag.

Jeg var både prosjektleder og den som representerte bestilleren på byggemøter, samtidig som vi kjøpte interiør og gjorde ansettelser. Et krav fra Lars-Göran var at han skulle ha tilgang til en suite 24 timer i døgnet. Hotellet hadde hele tre suiter, noe som er uvanlig. Hotellet åpnet 2. juli 2007, og i 2012 sluttet jeg å jobbe med Lars-Görans private forretninger, som da hadde blitt til en stor virksomhet med flere ulike selskaper.