Peter Billman

1989

Peter Billman

Peter, som i dag jobber som Deputy Warehouse Manager, forteller om sin tid her i Jula.

Jeg begynte i Jula i 1989. Jeg hadde jobb allerede, men var i militæret i Karlsborg og ville ikke fortsette i den gamle jobben. Derfor søkte jeg ny jobb før jeg var ferdig med verneplikten. Jeg søkte blant annet jobb som lagermedarbeider og fikk napp hos Jula. Det var Irene Blank jeg møtte først i Jula. Det ble avtalt samme dag at jeg kunne begynne når jeg dimmet.

Og så har jeg blitt værende her. Vi var ikke mange på lageret på den tiden. Vi var vel 7-8 stykker, en god gjeng. Det har mildt sagt utviklet seg siden den gang. Da lå lageret der som Jysk er i dag i Skara. I tillegg hadde vi cirka 20 containere og noen telt og annet for å få plass til alle produktene. Det skulle fungere selv om det var 20 minusgrader. Ofte måtte vi varme opp låsene med gassbrennere for å komme inn i containerne.

I starten da vi åpnet det første varehuset på Drottninggatan i Stockholm, så gikk det ingen lastebiler. I stedet sendte vi postbur. Det er stor forskjell til i dag som det går 24 meter lange lastebiler nesten daglig. De første Kina-leveransene kom til lageret i Skara helt usorterte. Da måtte vi ta ut alt sammen og sortere det på bakken.

Da jeg begynte, jobbet jeg i varehuset hver fjerde helg. Jeg husker første helgen, da jeg og den rimelig nyansatte Urban Andersson og Lennart Karlsson stort sett var alene i varehuset. Jeg måtte lære jobben fort. Det har vært mange morsomme episoder gjennom årene. Blant annet så ville Lars-Göran på et tidspunkt utdanne personalet til optikere da vi skulle begynne å selge briller.

En tidlig bestselger var en kompressor med artikkelnummer 12020 (femsifret på den tiden), det husker alle som var med på den tiden.