Maria_Ohlsson

1998

Maria Ohlsson

Maria Ohlsson har jobbet med økonomi hos Jula i mer enn 20 år. I 2011 ble hun fast ansatt i G&K Blanks Fastigheter som økonomiansvarlig, og hun har vært med på både Julas og eiendomsselskapets vekst. Maria forteller om sin tid i Jula og G&K Blanks.

Høsten 1998 fikk jeg jobb som regnskapsøkonom i daværende Jula Postorder AB. Da hadde Jula nettopp åpnet sin femte butikk, i Uppsala. Totalt hadde Jula rundt 250 ansatte. Mer enn 20 år senere er jeg her ennå, men i G&K Blanks Fastigheter. Jula har vokst gjennom årenes løp, og det har eiendomsselskapet også.

Mikael Fellbrandt (økonomisjef), Kerstin Halvordsson (økonomiassistent) og jeg ble ansatt samme år, og i årevis satt vi i samme rom i andre etasje i Julahuset, forteller Maria. Lars-Göran Blank kom ofte inn til Mikael, som allerede da var økonomisjef. Da brukte jeg og Kerstin å spisse ørene litt ekstra for å holde oss oppdaterte. Det var den tidens personalinformasjon. En gang kom Lars-Göran hjem fra innkjøpsreise og ga perlehalsbånd til alle kvinnene på kontoret, datidens bonus! Vi har mange morsomme minner fra årene da Jula-ånden ble skapt.

Snart hadde jeg ansvaret for regnskapet i eiendomsselskapet G&K Blanks Fastigheter, og ble heltidsansatt i G&K Blanks Fastigheter. Siden den gang har selskapet blitt større og virksomheten utvidet, og nå finnes det ni datterselskaper. Fra og med 2019 er G&K Blanks heleid av Jula Holding-konsernet.

Selv har jeg utviklet meg og fått utvidet ansvarsområdet til økonomiansvarlig. Med støtte fra Julas controller har jeg også ansvar for forretningsregnskapet og årsrapporter. Jeg har også et tett samarbeid med revisorene, og før årsavslutningen og årsregnskapet kan det være mye å gjøre for å få alle tallene på plass.

Fra og med 2019 er G&K Blanks Fastigheter heleid av Jula Holding-konsernet, og jeg gleder meg til å se synergieffekten av at vi nå kommer nærmere Jula.